Intressen

Man kan inte arbeta jämt även om det ibland skulle vara både roligt och behövligt.
Därför tänkte jag försöka visa lite vad jag har för intressen och hur jag utövar dem.


Ett av mina absolut största intressen är och har alltid varit Historia. Närmare bestämt Vikinga- och Medeltids-historia.
Det är ett roligt och verkligen fantastiskt intresse där jag kan kombinera i stort sett allt annat jag är intresserad av.
Musik, scouting, hantverk, teknik och kommunikation. Musik genom instrumenten jag spelar, så som säckpipa. Scouting med lägerlivet. Kommunikation bland annat då jag är speaker för tornerspel. Teknik för att det är skönt med förstärkning på tornerspelen.

Musik är nog mitt näst största intresse. Jag har nästan alltid spelat olika instrument och sjungit. Det första instrumentet jag spelade melodier på var piano. Men det är Trombonen som jag skolats in i och fortsatt spela än idag. Nu är det främst som storbandsmusiker i Habo Kulturskolas storband där jag är 4de trombonist (bastrombon). Det händer också att jag trakterar andra instrument så som säckpipa, flöjter eller dragspel som några exempel.

Scouting började för mig när jag följde med ut på hajker och läger med min mor och syskon. Mitt första stora läger jag minns är från att jag var 4 år och var med på stort scoutläger på Tjolöholms slott, Scout 86. Sedan var det bara att fortsätta med det och numer är jag ledare för den yngsta gruppen vi har i Habo scoutkår.


Utöver dessa intressen är jag också aktiv med diverse hantverk, och när jag hantverkar är det tre olika som jag håller på mest med. Det är trähantverk, där jag kanske inte är så duktig, men det jag gör duger till mig själv. Läderhantverk, som är precis som med trähantverket. Jag gör det gärna, men kanske inte är så bra ännu.  Till sist håller jag på att lära mig att binda böcker.